본문 바로가기

Global FC Reporter

home > 글로벌 리포트 > Global FC Reporter

Rice Champong (쌀짬뽕) vs. Frikadelkali sup (흐리카델까 스프)

등록일 2015.12.11조회수 1657 글로벌 FC 리포터중국 otabek

Rice Champong (쌀짬뽕)

 

Frikadelkali sup (흐리카델까 스프)

 

 

Judayam achchiq ma’zani o’zida mujassam qilgan 「Rice Champong」. O’ziga hos ma’za bilan iste’mochiga dengiz ovqatini judayam eslatadi. Lapshasi ham yumshoq va yeyish uchun juda osondir. Ziravorlarining ichiga turli xil sabzavot ekstraktlari qo’shilganligi uchun judayam ma’zalidir. Qadoqlanishi ham o’ziga xos bo’lib, juda qulay va tez tayyorlanishi mumkin. 「Rice Champong」 judayam ko’p garimdori kukuniga ega bo’lganligi sababli qizil rangda ko’rinadi. Shuning uchun achchiq taomni yoqtiruvchilar judayam mazali iste’mol qilishlari mumkin. Yosh bolalar uchun bir oz achchiq deb hisoblayman. Dam olish kunlari yoki yomg’ir yog’gan kunlari uyda tayyorlab iste’mol qilish uchun juda qulay deb        o’ylayman. 

 

「쌀짬뽕」은 아주 매콤한 맛을 위주로 한 라면입니다. 특별한 향을 가지고 있어서 사람들로 하여금 맛있는 바닷가 음식을 생각나게 합니다. 면발도 부드럽고 먹기 참 좋습니다. 건더기로는 여러 종류의 채소가 들어있어 짬뽕에 아주 좋은 맛을 더합니다. 포장도 특별한 그릇을 필요로 하지 않아 간편하게 먹을 있습니다. 고춧가루가 많이 들어가 있어서 그런지 음식 자체가 아주 빨갛게 보입니다. 매운 음식을 즐기는 사람이라면 누구나 즐겨 먹을 수 있습니다. 하지만 어린이에게는 너무 매울 것 같습니다. 주말에 놀러 가거나 비가 와서 집에만 있을 때 외식 대신 맛있게 먹을 수 있습니다. 

 

 

Bu gal「Rice Champong」 bilan Frikadelkali sup solishtirib tanishtirmohcheman. Ushbu sup rus taomi hisoblanib, O’zbekistonning barcha hududlarida keng tarqalgan bo’lib, zo’r ishtaha bilan iste’mol qilsa bo’ladi. Bu taomning o’ziga soxligi ichiga qo’shilgan go’shtdadir. Yupqa hamirdanqilingan lapsha, go’sht(yumaloqlangan guruchli go’sht), sabzi va ziravorlar qo’shilgan sup hisoblanadi. Asosan kechki ovqatga is’temol qilinadi. Buning sababi ushbu ovqat tez hazm bo’lishidadir. Ushbu supning mazasida unga qo’shiladigan frikadelkaning mazasi ko’proq bilinadi. Shuningdek o’tkir hidli ziravorlarning mazasi ham bilinadi.

 

이번에 「쌀짬뽕」의 비교 음식으로 소개할 음식은 흐리카델까 스프입니다. 이 음식은 러시아식 음식이며 우즈베키스탄의 모든 지역에서 만날 수 있습니다. 이 음식의 주요 특징은 안에 들어가는 고기입니다. 밀가루로 만든 얇은 면과 고기완자가 들어가는데, 이 고기완자는 소고기, 양파, 쌀을 섞어 동그랗게 빚어낸 것입니다. 그 외에 당근도 건더기로 들어갑니다. 이 음식은 주로 저녁에 먹는 음식인데, 그 이유는 저녁에 먹으면 소화가 잘 되기 때문입니다. 국물은 동그랗게 빚어낸 고기에서 우러나온 고기 맛이 느껴집니다. 또한 향기로운 향신료의 맛을 느낄 수 있습니다.

 

 

「Rice Champong」 va Frikadelkali supni mushtarak tomonlari sho'rvasi borligi uchun. Ushbu ikki taomdagi lapshalar qalinligi bir xildir. Frikadelkali supda asosan frikaldelka mazasi kelsa, 「Rice Champong」da esa dengiz mazasi keladi. Lekin frikadelkali supga qo’shiladigan yog’ miqdori, 「Rice Champong」 ga qo’shiladigan yog’ miqdoridan ko’proqdir.

 

「쌀짬뽕」과 흐리카델까 스프는 면과 국물이 있는 음식이라는 공통점이 있습니다. 그리고 두 음식에 들어가는 면의 두께가 비슷합니다. 그러나 흐리카델까 스프에는 소고기가 들어가 국물에서 소고기 맛이 느껴지는데, 반대로 「쌀짬뽕」에서는 바다의 맛이 납니다. 그리고 「쌀짬뽕」과 흐리카델까 스프에 들어가는 기름의 양도 다른데, 흐리카델까에는 「쌀짬뽕」에 비해 많은 기름이 들어갑니다.

댓글등록 등록하기
목록 인쇄 주소복사