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Rice Champong (쌀짬뽕) vs. Qozon Kabob (카잔 케밥)

등록일 2015.12.11조회수 2465 글로벌 FC 리포터중국 Maximus

Rice Champong (쌀짬뽕)

 

Qozon Kabob (카잔 케밥)

 

 

O’ziga xos mazaga ega bo’lgan 「Rice Champong」. Hushbo’y dengiz mazasi va achchiq mazaga ega bo’lgan taomdir. Judayam tez hazm bo’luvchi lapsha va yog’lik sousga egadir. Qadoqlanishi ham judayam kishini ishtahasini ochadi. Katta yoshlilar ichida achchiq ma’zani yoqtiruvchilar is’temol qilishi mumkin. Har qanday payt oson tayyorlash mumkin bo’lgan lapsha hisoblanib, asosan ovqatlanish uchun vaqt kam holatlarda tayyorlanishi mumkin. O’zbek iste’molchilariga ushbu mahsulot taqdim qilish mumkin. 

 

「쌀짬뽕」에는 특별한 맛이 있다. 바다의 맛과 면이 어우러지며 매콤한 맛을 내는 짬뽕이다. 아주 먹기 쉬우면서 소화 잘 되는 얇은 면이 들어가고, 영양가가 많은 건더기가 들어간다. 포장만 봐도 맛있어 보인다. 성인들 중 매운 음식을 좋아하는 사람들이 먹으면 좋을 것 같다. 아무 때나 먹어도 좋은데 만드는데 많은 시간이 필요하지 않아 주로 급할 때 먹기 좋다. 

 

 

Qozon kabob(Kazan Kebab). Ushbu taomning tanlanishidan maqsad, bu taom asosan sovuq fasllarda ko’p iste’mol qilinadi. Hisobotni yozvotgan hozir sovuq faslli payta esga tushgan Ushbu taom. Chunki, bu taom kishini uzoq vaqt to’q tutadi. Bu taom O’zbekistonning barcha hududlarida iste’mol qilinadi. Shuningdek, butun Markaziy Osiyoga tanilgan taomdir. Kerakli mahsulotlar: Sabzi, Piyoz, Kartoshka, Mol go’shti(Qo’y go’shti), Ko’katlar(Ukrop).Qozon Kabob asosan dimlanib pishiriladigan taom hisoblanadi. Tayyorlanishda avval go’shtni yaxshilab qovurgandan so’ng barcha mahsulotlar solinib, 40-45 daqiqa davomida dimlanadi. Ushbu taom asosan tushlik paytida ko’proq iste’mol qilinadi. Taomning mazasi turk kabobiga o’shab ketadi lekin o’zbekcha ziravorlar qoshilganligi sababli yanada boshqacha mazaga ega bo’ladi. Men ushbu taomni tanlaganimdan maqsad, hozirgi report yozilayotgan fasl sovuq fasl bo’lganligi uchun Qozon Kabobni iste’molchilari judayam ko’payishidir.

 

카잔 케밥(Qozon Kabob, Kazan Kebab)은 우즈벡 사람들이 주로 추울 때 많이 먹는 음식이다. 리포트를 쓰는 지금 날씨가 추워져서 이 음식이 생각났다. 카잔 케밥은 우즈베키스탄 전국에서 잘 먹는 음식이다. 특별한 지역의 음식은 아니고 전중앙아시아에 잘 알려진 음식이다. 만드는데 들어가는 재료는 당근, 양파, 감자, 소고기(또는 양고기), 허브 종류인 Zelen(Ukrop) 등이다. 카잔 케밥은 삶아서 만든 요리다.  고기를 먼저 볶은 후 나머지 재료들을 넣고 40-45분 동안 삶는다. 사람들이 카잔 케밥을 주로 점심에 먹는다. 음식의 맛은 거의 터키씩 케밥과 비슷하지만 우즈벡의 향신료를 사용해서 더욱 특별하게 된다. 그 맛은 말로 표현하기가 조금 어렵다.

 

 

「Rice Champong」 va Qozon kabob uhshash tomonlari sovuq faslida ko’proq iste’mol qilinadi. Farqi esa 「Rice Champong」 lapsha, sho'rvasi borligi, qozon kabob esa sho’rva bilan lapshasi yoq.

 

「쌀짬뽕」과 카잔 케밥의 공통점은 추운 겨울 잘 어울리는 음식이라는 점이고, 차이점은 「쌀짬뽕」은 국물과 면이 있고, 카잔 케밥에는 국물과 면이 없다는 점이다. 

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